Hoito-ohjeet

Poista kelmu tatuoinnin päältä 2-3 tunnin kuluttua. Huuhtele tatuointi lämpimällä vedellä, niin että kaikki ylimääräinen moska ja kudosneste irtoaa. Älä käytä saippuaa! Kuivaa tatuointi talouspaperilla tai puhtaalla pyyhkeellä. Älä käytä vessapaperia tai vanua, sillä ne tarttuvat arkaan parantumassa olevaan ihoon. Älä hankaa tatuointia, vaan painele kuivaksi.

Pestessä parin ensimmäisen päivän ajan tatuoinnista irtoaa paljon sakkaa. Tämän kaiken saa pesun aikana hieroa kevyesti pois, kuitenkaan repimättä tai väkisin hankaamalla. Levitä tatuoidulle alueelle ohuelti siihen tarkoitettua rasvaa, kuten Easy Tattoon tatuointirasva. Rasvaa on ostettavissa studiolta. Rasvaus 3-4 kertaa päivässä.

Pieni särky, lämmönnousu ja punotus ovat normaaleja ensimmäisien päivien aikana. Jos epäilet jotain epänormaalia, otathan rohkeasti yhteyttä. Älä käytä muita kuin tatuoijasi suosittelemia rasvoja. Jatkuva kosteus takaa hyvät kasvualustat bakteereille, joten tatuointia ei tule hauduttaa rasvan alla. Haava tarvitsee ilmaa parantuakseen. Pyri välttämään vaatteiden tarttumista tatuointiin.

Tatuointia ei saa liottaa. Liottamista on mm. saunominen, kylpeminen, liika peseminen, liika rasvaaminen ja siteen tai kelmun alla voiteessa hauduttaminen. Älä mene saunaan kahteen viikkoon tatuoinnin otosta. Puhdista tatuointi aamuisin ja iltaisin vedellä, jonka jälkeen aina rasvaus. Desinfiointiaineita tai voimakkaita saippuoita ei tulisi käyttää tatuoinnin puhdistuksessa.

Tatuoinnin päälle ei tarvitse laittaa uutta sidettä tai kelmua. Tatuoinnin päälle kehittyy tumma rupi, joka lähtee itsestään pois. Jos rupi lähtee ennen aikojaan, se saattaa viedä väriä mukanaan ja aiheuttaa arpeutumista. Tästä syystä rupea ei saa repiä, raapia eikä liottaa.

Raskasta liikuntaa sekä tatuointiin kohdistuvaa eläinkontaktia tulee välttää tatuoinnin parantuessa. Uutta tatuointia tulee suojella suoralta auringonvalolta ja solariumia täytyy välttää vähintään puolen vuoden ajan; uusiutuva iho on ohutta ja palaa tatuoinnin kohdalta herkästi. Aurinkovoidetta ei saa laittaa vielä parantuvaan tatuointiin eli n. 1 kuukauden ajan. Tämä jälkeen aina suositeltavaa.

Otathan yhteyttä, jos sinulla herää kysymyksiä tai huolia!

IG: Kekritar

FB: kekr1tar

kekritar.shop@gmail.com